sâmbătă, 6 februarie 2010

Codex Alimentarius


Se pare ca ne integram incet dar sigur in toate structurile europene. Ultima etapa de pana acum o constituie programele Codex Alimentarius; astfel, de la 31 decembrie 2009, Guvernul Romaniei a inceput, alaturi de alte 165 de state semnatare implementarea Codex Alimentarius. Codex Alimentarius este unul dintre cele mai bine pastrate 'secrete deschise', aflat in lucru la Bruxelles, poate fi definit ca un compendiu de recomandari in spedial in domeniul alimentar, gandit initial sa imbunatateasca sanatatea oamenilor. Este finantat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) precum si de Organizatia pentru Alimente si Agricultura (FAO), ambele apartinind de ONU.
Astfel, dupa intalnirea din vara a semnatarelor Codex-ului Alimentarius, se va incepe implementarea proiectelor.
Organizatia intentioneaza sa puna in afara legii orice metoda alternativa in domeniul sanatatii cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare si a vitaminelor si tot ceea ce ar putea constitui intr-o oarecare masura un potential concurent pentru industria farmaceutica. Printre directivele ce vor sa fie impuse, se enumera:
-- Clasificate ca 'toxine', vitaminele, mineralele si plantele medicinale vor fi pe piata numai in doze care nu au impact asupra nimanui.
-- Alimentatia avizata si certificata va trebui "purificata" cu cobalt.
-- Medicina naturista va fi treptata interzisa.
-- Toate medicamentele si vitaminele se vor elibera doar pe baza de reteta.
-- Produsele modificate genetic se vor vinde fara avertizarea consumatorilor de efectele adverse.
-- Usturoiul sau menta vor fi considerate droguri de categoria a 3-a si vor fi comercializate doar de corporatiile farmaceutice.
Astfel, pe scurt, ni se va "confisca natura" si ni se va lua dreptul la a manca ceea ce dorim si credem ca e sanatos pentru noi, ingradindu-ne dreptul la alegere si selectie.
Ce este foarte grav este ca Romania este prima tara din lume care va folosi in agricultura un compus chimic pe baza de initium, un ingredient activ din noua clasa a substantelor chimice impuse de Codex ce va fi folosit pentru culturile de struguri, cartofi, rosii, castraveti si ceapa.

Ca o concluzie, am putea sa ne indoim de faptul ca cineva doreste cu adevarat, in mod logic si constient iradierea alimentelor...nu cred ca se doreste diminuarea numarului populatiei rasei umane?! Are cineva de castigat de pe urma vanzarii acestor noi aditivi alimentari au ceva de castigat?!

2 comentarii:

  1. Ma faci sa rad cu ultimele intrebari:)).Sa fim seriosi daca ai sti cati bani se scot din vanzarea aditivilor si cercetarea in domeniu, iar atunci cand un medic demonstreaza stiintific ca lucrurile nu sunt tocmai roz este dat afara din orice organizatie medicala si ii sunt scoase cartile de pe piata iar cei care fac asta primesc premii colosale de la producatorii de aditivi.Si da, logic ca se doreste diminuarea numarului populatiei, gandeste-te doar la 2 aspecte, nu la toate ca sunt multe in privinta asta, de exemplu cancerul, daca s-ar vrea ar putea fi vindecat, se spune ca in marele laboratoare exista "antidot-ul" dar nu se doreste scoaterea lui pe piata.Al doilea uite-te la compozitia zapezii din Bucuresti, au gasit substane interzise acum 20 de ani, se arunca multe substante in aer pentru favorizarea unor boli.In filmul "Ingerul digital" mai multi cercetatori explica acest lucru.
    Mediteaza la citatul asta "Controlati hrana si veti controla populatia ( Henry Kissinger )"
    Spre documentare, cu atentie : Filmul The Future of food( Viitorul Alimentatiei) existent impreuna cu parerea unui specialist, Prof.Acad. Ovidiu Bojor aici: http://www.razbointrucuvant.ro/2009/05/13/o-noua-amenintare-serioasa-codex-alimentarius/

    RăspundețiȘtergere
  2. Au fost intrebari retorice... Henry Kissinger este o somitate in economie. Nu imi permit sa le spun ciar pe fata....dar lumea stie despre ce e vorba. Am vrut doar sa readuc in constiinta proaspata a oamenilor, aceasta problema. Ar fi multe de spus, am putea scoate o carte pe aceast domeniu, din pacate.
    Asa a fost mereu...cine a controlat hrana, a controlat populatia, imperiile, lumea...

    RăspundețiȘtergere